Sencha lemon kiwi cake

kiwilong

Aan grauwe grove kronkeltakken groeien kleine donzige beestjes die na de eerste vorst rijp zijn. Ik ben dol op kiwi’s, gewoon al om naar te kijken. Hun zachte vachtjes en heldergroene binnenkant, kiwi’s zijn tof! Je weet vast al dat ze ook heel gezond zijn dus dat ga ik je niet nog eens vertellen.

Ik gebruik ze vandaag als topping voor een heel bijzonder (en lekker) taartje. Een sencha lemon kiwicake! Sencha Lemon is een groene thee mix met citroengras en citrus. Je mag die groene thee bladeren best ook zo eten, het schijnt zelfs beter te zijn qua gezondheidsvoordelen. Kies dan wel voor een onbespoten biologische variant. De vulling van het taartje maak ik van quinoa en amandel. De quinoa mix ik fijn tot een smeuïge vulling die erg dicht in de buurt komt van een cheesecake -zonder cheese. De bodem mag gewoon van koekjesdeeg óf als je helemaal superhealthy wilt, van dadels en noten. Dit taartje is glutenvrij, vegan, lactosevrij en zit bomvol superfoods. Hij is vooral verrassend lekker en rijk aan smaak. We gebruiken geen geraffineerde suiker dus ik denk dat bijna iedereen, ongeacht dieetwensen wel van dit taartje mag genieten. Ik hoop ‘t! Ik ga ‘m in ieder geval vaker maken :-))

kiwishort

Wat heb je nodig:

Voor de topping,

Kiwi’s 4 a 5
Verse Sencha Lemonthee
4 gram agar agar (van lima)
beetje citroensap
1 el agavesiroop
snufje zout
0,5 tl spirulina poeder (optioneel)

Voor de vulling,

400 gram gekookte quinoa
1,5 el amandelmelk
50 gram amandelschaafsel of meel
citroensap en rasp
2 tl kokosolie
verse vanille
snufje zout
1 el agavesiroop of andere zoete siroop/honing

*Maak een bodem van koekjesdeeg of doe simpelweg wat noten met dadels en kokosolie in je keukenmachine en druk dit goed aan.

Aanwijzingen:

Begin met de bodem. Bedek een springvorm met bakpapier en bak je koekjesbodem knapperig in de oven. Je kunt ook voor een mengsel van dadels en noten kiezen, samen met wat kokosolie meng je dit tot een mooie mix in een goede keukenmachine. Druk goed aan en zet in de koeling. Voor de vulling doen ik de gekookte en afgewogen quinoa in de blender (of mixer) samen met de rest van de ingrediënten laat ik alles goed draaien tot er een mooie witte pasta ontstaat. Die schep ik vervolgens op de bodem en wederom plaats ik de springvorm in de koeling. Schil de kiwi’s en snijdt ze in kleine stukjes. Zet ze op het vuur met 1 tl Sencha Lemon, citroensap, 150 ml water, de agavesiroop etc. Pureer alles even door en zeef er een heldere kiwi bouillon uit. Zet nu terug op ‘t vuur met de agar agar en laat 4 minuten zachtjes koken. Roer het hierna goed door en voeg ook een klein beetje spirulina poeder toe. De spirulinapoeder is optioneel, je hebt door de kiwi al een lichtgroene kleur. Ik wil graag een donkergroene kleur en kies daarom voor een klein beetje spirulinapoeder. Schenk de topping nu over je gekoelde taartje en besprenkel deze met nog wat groen thee blaadjes. Zet alles terug in de koeling, na ongeveer 1,5 uur is de taart opgesteven en mag je hem aansnijden. Bewaren doe je in de koelkast of in de vriezer.

senchalemon

  1. Klinkt lekker zeg, en wat een prachtige foto’s ook!!

  2. Jij hebt ook een leuk blog zeg!

  3. Echt prachtige foto’s, het lijkt me echt heel lekker!

Laat een leuke reactie achter!