Suikervrij, glutenvrij en lactosevrij. Koekjes voor iedereen!

Ik bedacht me opeens dat een eenvoudig koekjes recept nog niet op ons blog voorbij kwam.
Deze koekjes zijn glutenvrij, lactosevrij en suikervrij.  Ze zijn net uit de oven het allerlekkerst. Bewaren doe je in de koelkast.
Ze zijn erg broos en zacht van structuur maar daarom niet minder lekker.
Ik maak ze vandaag met wat stukjes rauwe chocolade voor een chocolate chip variant voeg bijvoorbeeld noten en speculaaskruiden toe voor een kruidige variant.

Wat heb je nodig:

•    90 gram amandelmeel
•    50 gram rijstebloem en 25 gram havermoutmeel (glutenvrij)
•    vanille extract 2 druppels of gebruik verse vanille
•    20 ml honing
•    30 gram kokosolie gekoeld
•    1 ei
•    1/2 theelepel bakpoeder
•    1/2 theelepel xanthaangom
•    1 snufje zout

 Meng de melen met het bakpoeder en de xanthaangom, doe dit erg zorgvuldig, de xanthaangom moet de twee melen gaan hechten en dat doet het alleen als je alles eerst goed mengt.
Voeg nu de rest toe en kneed alles tot een plakkerig deeg. vet je handen in met kokosolie zodat je makkelijker kunt kneden, zo zijn ze meteen goed verzorgd want kokosolie is naast een perfecte botervervanger ook nog erg goed voor herfsthanden.

Zet je deeg (nog erg plakkerig) even afgedekt in de koelkast.

Verwarm je oven voor op 175 graden. bekleed je bakplaat met bakpapier en leg alvast een lepel en een bakje water klaar.
Nu ga je koekjes vormen. Maak je lepel nat en schep een eetlepel vol deeg op je bakplaat, maak je lepel opnieuw nat en druk het deeg voorzichtig met je lepel tot de gewenste vorm. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes over want ze lopen een klein beetje uit.

Bak ze voor ongeveer 10 tot 15 minuten in het midden van de oven. Blijf er bij want elke oven is anders en de koekjes kunnen net in die ene minuut te donker worden.

Eet je koekjes bij een groot glas verse muntthee en geniet ervan! wetende dat er zelfs geen suiker aan te pas kwam.

Liefs en een heel fijn weekend,

  1. Wat een mooie foto’s maken jullie, het ziet er geweldig mooi en lekker uit allemaal. Wat koekjes betreft, dat is een van mijn specialiteiten. Ik probeer ook minder suiker en boter te gebruiken en werk veel met natuurlijke smaakmakers en zelfgemaakte meelmengsels.Ik ben een paar maanden geleden begonnen met een bakblog met oa veel glutenvrije recepten voor gebak en brood. Misschien kun je eens kijken op mijn blog: http://www.dasanderekoek.wordpress.com.
    Iedereen is van harte welkom! groet van medeblogster Inostrate

  2. Bakers and Fakers

    Hi Inostrate,

    Dank voor je complimenten! Ik ga ook zeker een van jouw recepten uitproberen want het ziet er heerlijk uit allemaal!

Laat een leuke reactie achter!