Supermakkelijke kwarktaart met rode pruimen en honing

foto 4

De pruimen moesten op. Dus ging ik even kijken welke andere ingrediënten ik nog in huis had om een lekkere taart te maken. Het is een kwarktaart geworden met behulp van de glutenvrije meelmix van consenza; daar ben ik namelijk zeer tevreden over: hij bestaat uit rijstmeel, maiszetmeel en aardappelmeel, en geeft altijd een prettige structuur. Voor wat extra houvast, heb ik een beetje polenta toegevoegd.

Dit zijn alle ingrediënten:

  • 100 ml kokosolie (zacht, maar niet per se helemaal gesmolten)
  • 200 ml magere kwark
  • 200 gram glutenvrij meel
  • 120 ml biologische honing (ik gebruikte sinaasappelhoning, lekker!)
  • 80 gram polenta (maisgriesmeel)
  • 3 eieren of No Egg
  • Een half zakje bakpoeder
  • Eventueel wat rasp van een biologische citroen of sinaasappel
  • 4 rijpe, rode pruimen (als eieren zo groot), in kwarten gesneden
  • kokosrasp, zo veel je wilt

En het is zo simpel:

Mix alle ingrediënten, behalve de pruimen en de kokos, goed door elkaar. Met de mixer wordt het lekker luchtig, maar het kan ook gewoon met een garde. Bedek een springvorm of ovenschaal met bakpapier en bak je mix op 180 graden in een voorverwarmde oven. Na 10 minuten is het mengsel al ietsjes hard geworden en mag je de pruimen erop leggen, met het velletje naar boven. Bak nu je taart nog zo’n 20 minuten op dezelfde temperatuur. Dan mag de kokos eroverheen en kun je de taart nog 5 minuten doorbakken, zodat de kokos net een beetje verkleurt.
Laat de taart nu afkoelen en verdeel nog een eetlepel honing eroverheen. Dat was het al!
Makkelijk, maar o zo heerlijk… Extra lekker met vanilleijs!

*Door Bea Mung Bean

Laat een leuke reactie achter!