Taart met fudge, chocolade en pretzels

Deze taart met fudge, chocolade en pretzels is natuurlijk een beetje ‘over the top’ maar hij is zó lekker en met dit druilerige herfstweer mag je er soms best een feestje van maken. Het biscuitdeeg bestaat uit drie lagen met steeds een laag luchtige kokosroom om alles bij elkaar te houden. Met wat karamelsaus, cacao en en heleboel glutenvrije pretzels (klik) decoreer je de buitenkant van je taart. Hou je -net als ik- van gezouten karamel, chocolade en  stoere smaken dan is dit zeker een taart om blij van te worden. Ik ging voor een lekker robuust uiterlijk. Ik zie steeds vaker van die waanzinnige ‘Messy Cakes’ op instagram voorbij komen en ik was benieuwd of ik zelf net zo iets kon maken. Wat mij betreft is het een plaatje geworden. Het lijkt misschien of ik zomaar van alles op een taart heb gegooid maar geloof me als ik zeg dat het decoreren van een taart die er uit juist heel ‘nonchalant’ uit moet zien meer werk vereist dan een gladgestreken fondanttaartje.

Achter de schermen ben ik trouwens alweer druk bezig met een heleboel nieuwe glutenvrije recepten. Binnenkort een stortvloed aan taartjes, glutenvrije broden en ander lekkers! De postbode bracht ook alvast het kookboek van Molly Jeh. Daar had ik me al weken op verheugd. Het boek is alles behalve glutenvrij maar haar recepten zijn zo waanzinnig origineel en mooi geïllustreerd, ik kon het niet laten. Ik volg Molly al tijden en ze is net als ik gek op de meest vreemde smaakcombinaties. Ik koop trouwens maar zelden uitsluitend glutenvrije kookboeken, jullie wel? Ik koop mijn kookboeken vooral op originaliteit en authenticiteit. Daarnaast ben ik dol op mooie plaatjes kijken dus ik ga vaak gewoon op de foto’s af. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik bar weinig uit mijn kookboeken ook daadwerkelijk maak. Ik zie ze vooral als inspiratie en het is mijn favoriete tijdverdrijf. Lekker met een kop thee en kookboek in mijn favoriete stoel met knus plaid en bladeren maar!

Maar we gaan taart bakken! toch? Of ik ben ik de enige die de combinatie van fudge, chocolade, kokos en pretzels zo onweerstaanbaar vindt?

Ingrediënten:

*Basis recept voor een glutenvrij biscuitdeeg (50 minuten op 175 graden)
150 gram fijne suiker
200 gram bloem (schär mix c)
200 gram roomboter
4 eieren
snuf zout
verse vanille, het merg van 1 peul
1 tl bakpoeder

Ik maak een kokosroom om mijn lagen mee op te bouwen. Zo blijft de cake ook lekker vers en droogt hij minder snel uit. Het recept staat hier (klik).

De buitenkant decoreer ik met:
Glutenvrije pretzels van Schär (klik)
Fudge of karamel in stukken
Chocolade in stukken
Cacao
En ik gebruik een karamelsaus om alles mee vast te plakken -natuurlijk ook vanwege de smaak!

Aanwijzingen:
Bak je biscuitdeeg en bouw je taart op met kokosroom. Smeer ook wat van je room aan de buitenkant van je taart en zet de taart minstens een uur in de koeling alvorens je gaat decoreren. Zorg dat je karamel klaarstaat en zet ook alvast je andere decoratie klaar. Giet voorzichtig de karamel van bovenuit op je taart. Zeef er dan nog wat cacao overheen. Plak voorzichtig al je pretzels met wat karamel op de buitenkant en decoreer je taart lekker rommelig ‘maar dan expres en met gevoel. Tot gauw!

*Dit recept is in samenwerking met Schär tot stand gekomen.
 1. WOW!!!

 2. Wat kan ik als vervanger gebruiken voor de boter? Ziet er heerlijk uit trouwens.

 3. Hi,
  Gebruik gerust een plantaardige olie of boter.

 4. Wat een mooie taart. dankjewel

 5. Hoi,
  Weet u toevallig of deze zoutjes ook lactose vrij zijn?

 6. HEERLIJK ziet dit eruit, yum !

 7. Ja! Glutenvrij én lactosevrij.

Laat een leuke reactie achter!