Trakteren zonder gluten. Gezonde glutenvrije traktaties voor iedereen.

Trakteren zonder gluten vergt natuurlijk nét ietsje meer creativiteit. Maar ik laat je vandaag zien dat je zelfs met een rijstwafel of -wie kent ‘m niet- het doosje krenten, de allerleukste en gezonde glutenvrije traktaties kunt maken. Zet ‘m op glutenvrije papa’s en mama’s.


Modder om van te smullen

Met deze bakjes potgrond krijg je iedereen stil. Voor deze schattige bakjes modder gebruik ik een heel gezond recept (klik) voor brownies op basis van courgette. Wees gerust… Niemand die proeft dat dit een gezondere versie is. We stoppen de kruimels in leuke bakjes of potjes en steken er wat munt en een prikker in. Inpakken in cellofaan of gewoon zonder plastic op een dienblad. Mee naar school en uitdelen maar. Succes gegarandeerd.


Rozijntjes op safari

Ken je die doosjes met rozijnen nog? Gezond snoepen is the way to go en heel veel scholen stellen hebben ook graag dat de traktaties niet al te ongezond zijn. Leg de focus daarom eens op de manier van verpakken. Pak de doosjes met rozijnen in met leuk cadeaupapier en bind ze op de rug van safari dieren. Zo heb je na het snoepen ook nog iets om mee te spelen.


Rijstwafels met oren en snorharen

Deze is voor de last minute traktatie. Je bedenkt je de avond van te voren dat er ook nog op school getrakteerd moet worden #chaos en wat heeft een glutenvrij huishouden altijd genoeg in huis? Precies! De rijstwafel saves the day. Pak ze in met plastic en plak er wat oren, snorharen of oogjes op. Wees lekker creatief en tover die saaie rijstwafel om tot een vrolijke kat of een lief konijntje. Vooral geschikt voor de allerkleinste.


Gezond trakteren kun je leren

Op steeds meer scholen worden ouders verzocht om ook iets te maken dat de kindjes met een allergie of intolerantie mogen hebben. Dat is fijn want het is heus niet altijd leuk om als kind met coeliakie steeds maar iets uit je eigen trommeltje te moeten pakken. Vooral niet als de andere kindjes flink worden verwend en jij alweer hetzelfde glutenvrije koekje moet pakken.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat we onze kinderen niet meer volstoppen met allerlei gekke suikers en kleurstoffen. Kijk de volgende keer eens op pinterest voor traktaties met fruit. Rupsen van druiven. Dolfijnen van banaan en ga zo maar door. Maak deze zomer je eigen ijsjes om uit te delen of trakteer op gezellig gekleurde groentechips en stop ze in wat mooie bakjes of zakjes. Ook met gezonde en pure ingrediënten kun je hele lekkere en leuke traktaties maken.

#wijbloggenglutenvrij

Dit blog is stiekem een virtueel feestje met een heel stel andere glutenvrije bloggers. Iedereen schrijft vandaag over het onderwerp ‘glutenvrij trakteren’. Ik zal hieronder de linkjes naar de andere blogs neerzetten zodat je ook daar alvast wat leuke glutenvrije traktatie ideeën kunt opdoen.

annemieknauta.nl
rose-a-licious.be
smaakvolglutenvrij.nl
ikbenglutenvrij.nl
doemijglutenvrij.nl
homeofcomfort.nl

  1. Wat ziet dat potje er leuk uit! Die ga ik aan mijn dochter laten zien. Hopelijk wil ze die binnenkort trakteren.

  2. Wat leuk om te horen.

  3. Ziet er goed uuuuuit!

  4. Suzanna Vieveen-Weemeijer

    Wauw wat een creatieve blogpost! Ik vind die dieren met pakjes op hun rug echt fantastisch =D

  5. Wat lief! Dankjewel. Jouw shake mag er ook wel zijn trouwens ;))

  6. Thanks :)) Ze mogen ook gezellig nog even hier op tafel blijven staan.

  7. Wauw! Dat ziet er echt fantastisch leuk uit allemaal! :)

  8. […] Bakjes potgrond, trakteren zonder gluten van Bakers and Fakers […]

Laat een leuke reactie achter!