Vegan cheesecake recept

Het leuke van wonen in een klein dorpje is natuurlijk de rust en de ruimte, maar in mijn geval ook vooral de mensen. Als de winter voorbij is zoeken veel van mijn dorpsbewoners de moestuintjes weer op. De hele zomer word er hier geoogst en nu komt het leukste, er is altijd te veel! Dus kwamen eerst de emmers met aardbeien, toen de emmers met kersen en nu krijgen we rabarber. De aardbeien stop ik in kleine porties in de vriezer. Zonde om jam van te maken. Ze zijn veel te lekker in een verse smoothie! De kersen waren niet op te krijgen dus maakte ik een heerlijke en eenvoudige glutenvrije vegan cheesecake, je hoeft hem niet te bakken en hij is zonder suiker. De inspiratie kwam van De Groene Meisjes, een heerlijk blog over gezond en vega eten en leuke vintage spulletjes. Hier is een linkje! De Groene Meisjes

Wat heb je nodig;

springvorm 16 cm
ongeveer 180 gram aan rauwe pecannoten
180 gram cashewnoten
10 gedroogde dadels zonder pit
2 flinke eetlepels kokosolie
250 gram aan ontpitte kersen op het vuur met wat agar agar

Hoe doe je dat;

Nou dat is dus echt heel erg gemakkelijk. De kersen of het andere rode fruit had je al even op het vuur gehad en een beetje gebonden met agar agar of met een vega jammaker. De cashewnoten laat je even weken in wat warm water. Je mixt de pecannoten met de dadels en een eetlepel gesmolten kokosolie in de blender, als je een mooi “gehakt” hebt dan druk je het mengsel goed aan in de bodem van je met bakpapier beklede springvorm. Misschien denk je dat het wel een erg klein taartje word maar hij is dadelijk super machtig en een klein puntje is daarom echt genoeg. Oke, dat is dus de bodem! Nu doe je de geweekte cashewnoten met wederom een flinke eetlepel gesmolten kokosolie in de blender, blijven mixen tot er een mooi papje ontstaat, maar ook niet te lang mixen! Er mogen best nog wat stukjes cashewnoot te zien zijn. Dit is de zogenaamde vegan cheese laag, voor een glutenvrije vegetariër is dit een erg gezond taartje, al die nootjes kunnen wij goed gebruiken! Alweer druk je het mengsel goed aan, je hebt nu twee mooie lagen gemaakt. Op het laatst mag het fruit erover heen. Laat het wel eerst afkoelen want anders gaan je laagjes eraan! Even afdekken en in de vriezer. Ik vind deze taart het lekkerste als hij net uit de vriezer komt! Vooral met warm weer een heerlijk taartje. Hij is dus helemaal vegan, glutenvrij en zonder toegevoegde suiker. Misschien wel het meest gezonde taartje van de hele wereld!

Laat een leuke reactie achter!