Vegan chocolade bananenbrood

Voor dit heerlijke vegan chocolade bananenbrood mag je mij ‘s ochtends wakker maken. Zo’n plak doet het heel erg goed bij mijn ochtend koffie en door de noten en de banaan krijg ik meteen lekker veel energie voor de rest van de dag.

Je kunt er voor kiezen om het brood ook zonder toegevoegde suiker te maken, je gebruikt immers rijpe bananen en die zijn ook zoet, maar ik ben zelf van mening dat een beetje suiker geen kwaad kan en dat het de smaak en de houdbaarheid wel ten goede komt. Behalve heel veel pure chocolade stop ik dit brood ook vol met noten. Hazelnoten en walnoten zijn natuurlijk heerlijk met de chocolade bananensmaak.

Dit makkelijke recept is zo gemaakt en laat zich ook goed invriezen. Ik bak met dit recept 2 kleine broodjes in cakevormen van zo’n 25 cm. Je kunt er ook zo’n 12 muffins mee bakken. Verkort dan wel de baktijd met zo’n 15 minuten.

ingrediënten:

  • 250 gram glutenvrije bloem
  • 40 gram cacoa
  • 60 gram witte suiker
  • 40 gram basterdsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout
  • mespunt kaneelpoeder
  • 4 rijpe bananen
  • 120 ml plantaardige melk (ik gebruik amandel ongezoet)
  • 3 tl plantaardige olie
  • 1 lijnzaad eitje of egg replacer van Orgran
  • 100 gram pure (vegan) chocolade grof gehakt
  • 75 gram walnoten
  • 75 gram hazelnoten

 

Aanwijzingen:

  1. Meng eerst de bloem met de cacao, suikers, bakpoeder, zout en kaneel in een grote kom.
  2. Prak in een andere kom de bananen fijn met de olie, ei-vervanger en de melk. Je kunt ook de blender gebruiken.
  3. Verwarm de oven alvast voor tot 180 graden.
  4. Bekleed 2 bakvormen met bakpapier of gebruik muffinvormpjes.
  5. Meng alle ingrediënten behalve de chocolade door elkaar. Zorg dat er geen klontjes meer te zien zijn maar bewerk het beslag ook niet al teveel meer.
  6. Schenk het beslag in de vormen en verdeel de chocolade brokken over de bovenkant.
  7. Bak je bananenbroden zo’n 50 minuten in het midden van de oven.
  8. Laat even 20 minuten afkoelen en verpak dan meteen luchtdicht zodat het brood niet uitdroogt.
  9. Serveer eventueel met een beetje vers opgeklopte kokosroom en geniet!

 

Laat een leuke reactie achter!