Vegan pindakaaskoekjes zonder suiker én glutenvrij

Vandaag maak ik koekjes van pindakaas. Ze zijn vegan, glutenvrij en helemaal zonder geraffineerde suikers. Eigenlijk het summum van gezond glutenvrij genieten. De koekjes zijn het lekkerste met nog een beetje pure chocolade die we maken van cacao en kokosolie, even laten uitharden in de koelkast en klaar is kees -of pindakaas!

Zagen jullie ook dat Boer Herman een glutenvrije taart bakte voor z’n meisje. Ik moet eerlijk bekennen dat de verlegen Franse muzikant/boer mijn hart nu wel een beetje heeft gestolen. Dat had ik al wel meteen ‘een beetje’ omdat een bakkende musicerende stamelende boer uit Frankrijk bij voorbaat al z’n charmes heeft. Maar nu Herman ook nog z’n best deed om een van de dames te verassen met een glutenvrije taart ben ik helemaal om! TEAM HERMAN :))

Deze koekjes zijn geschikt voor bijna iedereen -niet voor mensen met een pinda allergie, sorry! Ze zijn vegan en dus ook lactosevrij, glutenvrij en ik stop er geeneens suiker in. Nu denk je vast ‘maar dat is toch niet lekker dan?! Nou… Wel dus! Probeer het maar :-)

Vegan pindakaaskoekjes zonder suiker én glutenvrij
Recipe Type: Koekjes
Cuisine: Glutenvrij & Vegan
Author: Emmelou
Prep time:
Cook time:
Total time:
Verwarm je (elektrische) oven alvast voor op zo’n 175 graden.
Ingredients
  • 200 gram pindakaas
  • 100 gram glutenvrije bloem
  • snufje zout
  • rozijnen ongeveer 3 el
  • cacao nibs ongeveer 2 el
  • amandelmelk ongeveer 50 ml
  • kokosolie 1 el
  • pure cacao 2el
  • fijngehakte pinda’s 1 el
Instructions
  1. Meng de pindakaas met je bloem, het zout en de amandelmelk tot een lekker koekjesdeeg. Als het te droog is voeg je nog een beetje amandelmelk toe.
  2. Voeg dan de rozijnen en de cacao nibs toe en kneed nogmaals goed door.
  3. Laat het deeg even tot rust komen in de koelkast.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Verdeel het deeg in ongeveer 12 bolletjes en druk ze even plat met een vork.
  6. Bak de koekjes ongeveer 20 a 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Terwijl de koekjes afkoelen smelt je 1 el kokosolie met 2 el cacao ‘au bain marie’
  8. Met een lepeltje schenk/trek je voorzichtig wat mooie chocolade lijnen over de koekjes, maak het af met wat fijngehakte pinda’s.
  9. Bewaar de koekjes in de koeling.

 

Laat een leuke reactie achter!