Yogi on the Go

Een glutenvrij leven vergt creatieve oplossingen, handigheid en een flinke dosis humor.
Waar ieder ander onderweg gewoon een broodje of ongezonde snack oppikt, moet een glutard altijd op zijn hoede zijn.
Zelf in de salades van ah to go zitten toevoegingen die naast een beetje overdreven vaak erg tarwerijk zijn en altijd diezelfde reep van een erg prijzig en suikervol merk “dat toch nog meent erg natuurlijk te zijn” is niet altijd waar ik zin in heb.

Onder het mom van glutenvrij, vegetarisch en dus ook zo duurzaam mogelijk, vandaag een handige tip voor de groene glutenvrijer.
Yogi on the Go :-)

Men neme een handig glazen potje met deksel.
Als je niet zojuist bij de glasbak bent geweest staat er vast nog wel eentje in huis.
In het potje dat je eerst hebt schoongemaakt doe je je favoriete yoghurt met muesli, cruesli, granola of fruit.
Ik maakte mijn granola zelf door simpelweg wat quinoavlokken met chia zaadjes, kokos en wat rozijnen in de honing en kokosolie te marineren, kort in de oven en voilà!
Voor bovenop pluk ik nog wat frambozen uit eigen tuin. Dat was nog een hele heldendaad want een hoop grote spinnen maken zich meester van mijn tuintje en ik durf er nog maar zelden te komen.
Gewapend met een grote stok van bamboe schoof ik voorzichtig hele webben aan de kant, met als resultaat een prachtig meeneemontbijt en geen afval.
Naast heel gezellig en ‘groen’ is zo’n glazen potje ook nog veel voordeliger dan de kant en klare joghurtjes. Voor nog geen euro koop ik een pak bio yoghurt en daar vul ik wel 12 potjes mee. Reken maar uit!
Wie meerdere potjes spaart en weinig tijd heeft, zet de yoghurtjes al voor de hele week klaar. En zelf bepalen wat er in mag is natuurlijk net zoiets als kinderfeestjes van vroeger en het versieren van kleffe beschuiten. (maar dan beter!)
Nog een handig voordeel is dat glazen potjes niet vanzelf opengaan en uw hele tas, met of zonder laptop, besmeuren met verse yoghurt. (waargebeurd!)

Mischien een beetje overbodig -deze blogpost, maar gemak dient de mensch en een beter milieu begint bij uw zelf. Dus nooit meer plastic yoghurtjes of suikerrepen voor onderweg. Gewoon een Yogi on the Go!

Nog een ding! Vergeet niet uw favoriete lepel mee te nemen, want dat is toch een beetje een domper (waargebeurd!)

  1. Wat goed dat je zoveel met glutenvrij bezig bent! Ik hoor vaak mensen zeggen dat er zo weinig over te vinden valt en zal jou blog door linken wanneer ik weer iemand tegen kom.

Laat een leuke reactie achter!