Zoete aardappel muffins met notenpasta swirl

Vandaag dit heerlijke recept voor glutenvrije muffins van zoete aardappel. Ik maak het af met wat gemengde notenpasta die ik net voordat ze in de oven gaan nog even toevoeg. Een recept met minder suiker dan je gewend bent bij andere muffins en daarom zeker geschikt als tussendoortje of zelfs als ontbijt. Bak je mee?

zoete aardappel muffinsHet klinkt misschien wat gek. Zoete aardappel in je gebak. Maar ik deed het eerder ook al. Bij dit gezonde brownies recept. Bij deze heerlijke muffins resulteert dat in een smaak die mij doet denken aan spekkoek. Kennen jullie dat? Dit recept is meteen een van mijn favorieten geworden en ik ga ze beslist nog vaker maken.

Het recept voor zoete aardappel muffins

Ingrediënten:

  • ongeveer 250 gram zoete aardappelpuree
  • 75 ml ahornsiroop of een andere zoetstof naar smaak
  • 70 gram gesmolten (plantaardige)boter
  • snuf zout
  • 1 el speculaaskruiden
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 2 eitjes van medium formaat
  • 1 afgestreken el bakpoeder
  • 80 gram amandelmeel
  • 100 gram glutenvrij bloem
  • gemengde notenpasta *apart houden (deze bijvoorbeeld)

Aanwijzingen:

  1. Zet alles klaar en meng eerst alle droge ingrediënten in een grote kom.
  2. Voeg nu de eitjes en de overige natte ingrediënten toe, de volgorde is niet belangrijk, en meng alles tot een dik beslag.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een muffinvorm met bakpapiertjes of vet ‘m heel goed in met boter.
  4. Vul elk muffinvormpje tot net onder de rand met beslag.
  5. Plaats bovenop elke muffin een tl gemengde notenpasta en gebruik een satéprikker om een mooie ‘swirl’ te creëren.
  6. Bak de muffins in zo’n 30 minuten in het midden van de oven lekker bruin en laat ze afkoelen op een rooster.
  7. De muffins kun je gemakkelijk invriezen ze behouden dezelfde smaak en textuur na het ontdooien.

 

Laat een leuke reactie achter!